בליני – בלינצ׳ס מטריפים בסגנון רוסי

בליני – בלינצ׳ס מטריפים בסגנון רוסי

בליני, או בלינצ׳ס – מאכל אהוב שקיים במגוון העדות ומטבחים.
בינינו, יש מי שלא אוהב את המאפה הביתי הזה שכיף לאכול לארוחת הבוקר או בראנץ׳ של שבת?
לפי התגובות שקיבלתי בסטורי וכמות הבקשות למתכון – מדובר במאכל לא פחות מחלומי עבור רובינו!

ואם חשבת שניתן להתפנק עם בלינצ׳ס נימוחים וטעימים רק בשבועות – יש לי הפתעה בשבילך!

תוכלי להכין את הבלינצ׳ס או בליני מאוד בקלות עם המתכון שלי, ותהיהי בטוחה שהם ייחטפו בעודם חמים תוך דקות ספורות. ואם יתמזל המזל ויישארו כמה בודדים – ניתן להקפיא או לשמור במקרר ולחמם עם המחבת.

ומה עם השמירה על הגזרה?
אני מאמינה שכדי לחיות בריא ולהיות בעלת גוף חטוב – צריך לאכול מאוזן ובמידה. דאגתי שהמתכון יהיה מאוזן ויכיל כמות נכונה של חלבון שמשביע ותורם למסת השריר, שומנים טובים ופחמימות יבואו מהקמח האיכותי.
אני לא מאמינה בשימוש במצרכים דיאטטים ודלי שומן / קלוריות / ממתיקים מלאכותיים שגורמים לנו לאכול יותר בלי לחוות הנאה קולינרית.
במהלך המסע שלי באורח חיים בריא גיליתי חשיבות להשתמש במצרכים איכותיים ביותר כמו שמופיעים במתכון, ליצור חוויה קולינרית לכל החושים ולאכול במידה ורק מהדברים הטובים.

מצרכים:

7

ביצה 1 גדולה

כוס רוויון

1.5 כוסות מים

כוס קמח דורום איטלקי / קמח כוסמין 

חצי כפית מלח

כפית סוכר חום

כף שמן זית 

חצי כפית שטוחה של סודה לשתיה + כף מיץ תפוז /לימון – לערבב בכוס (זה יעשה קצף) ולהוסיף לתערובת

אופן הכנה:

7

1. לערבב את כל המצרכים לבלילה. כלל אצבע – כף מזיגה צריכה להתפזר על המחבת בקלות. 

2. לשמן מחבת עם חמאה.

3. על מחבת לוהטת לשפוך כף מזיגה של תערובת, להטות הצידה ולסובב את המחבת כדי לתת לבלילה להתפזר על פני המחבת.

4. דקותיים על צד אחד, עד שמופיעות בועות מלמעלה. לסובב את המרית סיליקון סביב הבלינצ׳ס כדי לנתק אותו מהמחבת ולהרים אותו בעדינות כדי להפוך לצד השני.

5. אחרי דקה על הצד השני – להניח את הבלינצ׳ס המוכן על הצלחת, למרוח חמאה בנדיבות.

חשוב לדעת:

אל תדאגו אם הבלינצ׳ס הראשון מתהפך פחות טוב, בשני כבר יהיה שיפור ותהליך יזרום יותר חלק.

ניתן לעבוד על 2 מחבתות וכך לקצר זמני הכנה.

אופן הגשה:

7

במטבח הרוסי מגישים את הבליני מצופים בדבש, שמנת חמוצה, ריבה. במקרה שלנו לצורך חיטוב הגוף – תשתמשי בחצי כפית דבש וכפית שמנת חמוצה ו 1-2 כפות גבינה, יוגורט או קוטג׳, גלגלי ותיהני.

ניתן להגיש גם כאופציה מלוחה – עם פרוסת גבינה צהובה/ מלוחה / 2 כפות קוטג׳/ פרוסת דג סלמון / קוויאר.

עוד דבר מגניב שאפשר לעשות עם בלינצ׳ס – לגלגל בתוכו כל מילוי שאת אוהבת – דג סלמון, פרגיות, קבב, בתוספת ירקות, לגלגל בניילון נצמגד ולקחת לעבודה בתור ארוחת ביניים איכותית ומפנקת, שכולם ירצו ממך ביס.

מנה מומלצת – 1-2 בלינצ׳ס עם מילוי לבחירתך.
תיהני! בתיאבון

להצטרפות מהירה ליעוץ בוסט תזונה וקבלת תפריט אישי – כדי שתחזרי טיק טק לשגרת התזונה אחרי החגים

7

יעוץ בוסט תזונה וקבלת תפריט אישי – כדי שתחזרי טיק טק לשגרת התזונה שלך אחרי החגים

8

להצטרפות מהירה לתכנית המהפכנית לכושר ותזונה אישית עם ליווי אישי מ-0 ל-100 עם ג׳ני קפלן!

קבלי המדריך המושלם לגוף חטוב שלך ב-14 יום – מתנה!

באהבה,

שלכן,

ג׳ני

 

מתכונים נוספים

  • מנת החלומות עם סלמון ״סוהו״ עם פסטה ברוטב פטריות

    מנת החלומות שלי! סלמון ברוטב מתקתק ופסטה ברוטב מינימליסטי ומפנק. מנה של מסעדה, בריאות ופינוק בקלי קלות!

    מרכיב עיקרי: סלמון, שמן זית, סילן, חרדל, גרידת לימון, שום, מלח אטלנטי, פלפל / פסטה, מחית פטריות או חבילת פטריות, חמאה, שמנת לבישול, פלפל שחור, מלח, פרמז׳ן

  • מוקפץ מנגולד וקישוא ברוטב לימוני

    קבלו מוקפץ מנגולד וקישוא מרענן לימי השרב מתוך המתכונים קלים, בריאים וטעימים ממצרכים זמינים מתוך תכנית הכושר והתזונה הדיגיטלית שלי גוף WOW בלי לצאת מהבית. מנת תוספת מושלמת ליד המנה העיקרית – דגים, עוף, קציצות או גבינת פטה.

    מרכיב עיקרי: מנגולד, קישוא, בצל, שן שום, כורכום, שמן זית, לימון סחוט, מלח אטלנטי

    זמן: 15 דקות

    רמת קושי: קל מאוד

  • שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ושזיפים

    מחפשים מנה טעימה בטירוף, קלה להכנה וכזו שתמיד מצליחה? תכינו מנה מנצחת של ג׳ני, אונטריב ושוק/כתף טלה ותקבלו בשר רך, נימוח וטעים בטירוף, שכולם יגידו וואווו כמה טעים!

    מרכיב עיקרי: שוק טלה / אונטריב, שום, דלעת, בצל, גזר, תפוח אדמה, בטטה, שזיף מיובש, תבלינים

    זמן: 30 דקות + 5 שעות בישול

    רמת קושי: בינוני

  • מרק עצמות לבריאות ויופי

    במסע הבריאות והכושר שלי גיליתי מחדש את מרק עצמות כמזון לריפוי מהטבע, חיזוק מערכת החיסון והעיכול, עם תכונות אנטי אייג׳ינג, ליופי, בריאות איתנה וכוח שרירים, מפרקים והמוח. מרק שטעים מאוד לשתות והציר שלו משדרג כל מנה.

    מרכיב עיקרי: עצמות, מים, לימון, גזר, בטטה, תפוח אדמה, קישוא, בצל, שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח אטלנטי

    זמן: 20 דקות + 10 שעות בתנור

    רמת קושי: קל - בינוני - בינוני מאוד