לביבות בטטה בריאות וטעימות

לביבות בטטה בריאות וטעימות

התחשק לי להכין לביבות בטטה טעימות ובריאות אתמול לכבוד הנר הראשון, וזו התוצאה שנטרפה מייד וזכתה לאינספור מחמאות.
אני אוהבת לאכול! פחות אוהבת איסורים והתנזרויות מהאוכל, מאמינה שהכל במידה אך להכניס שומן מזוכך לגוף פחות עושה לי את זה בהרגשת הפינוק.
אז אתמול התחשק לי להכין לביבות, כבר אמרתי? כאלה שעם כל ביס ארגיש את הטעם בדיוק כפי שרציתי ותכננתי, אתמלא באנרגיה חיונית והגוף שלי יודא לי על הטיפול המסור וישיב בשרטוטי שרירי הבטן שממשיכים לצוץ יותר ויותר – 4 וחצי חודשים אחרי הלידה ומניקה, בלי שאני מענה את עצמי ב״דיאטות״ וספירת קלוריות.
אני בוחרת ליהנות מהאוכל שמכבד בעיני את הגוף. ותמיד תמיד כשיש משהו מוצלח – אני חולקת איתכם באהבה.
מוזמנים להכין, להתפנק, לאכול בהנאה. שיהיה לכם חג חנוכה שמח חברים יקרים!

מצרכים:

6

בטטה גדולה
תפוח ירוק – אפשר להחליף בקישוא, זוקיני
2 ביצים
4 כפות קמח קוקוס
כף 1 סולת
3 כפות שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי כפית מלח אטלנטי
חמאה לשמן את המחבת

אופן הכנה:

1. מקלפים ומגרדים בטטה ותפוח בפודפרוססור אם בפומפייה לרצועות דקות
8
2. מערבבים עם 2 ביצים, 4 כפות קמח קוקוס, כף סולת, חצי כפית מלח אטלנטי, 3 כפות שמנת מתוקה וכחצי כוס חלב ליצירת מסה דביקה עם הידיים יוצרים לביבות דקות.
7
4. מחממים מחבת ומשמנים היטב עם חמאה, מניחים את הלביבות. הופכים אחרי 2 דקות או כשהלביבה זהובה, נתפסה ואחידה.
7
משתלב טעים עם טופינג כגון –  שמנת חמוצה / יוגורט / דבש / ריבה / גבינה צהובה / גבינת שמנת

גיוונים:
*אפשר להכין לביבות עבות יותר, לתפוס אותן על המחבת מכל צד עד לזהבה ולהעביר לתבנית פיירקס ולסיים את ההכנה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות. הן יצאו נימוחות יתר לעומת הדקות שיצאו ותר קריספיות
תפוח ירוק אפשר להחליף בתפוח בצבע אחר / קישוא / זוקיני / קולורבי
קמח קוקוס – אפשר להחליף בקמח טפיוקה / קמח אורז / קמח חומוס
שמנת מתוקה וחלב – אפשר להחליף בקרם/ חלב קוקוס / חלב שקדים
חמאה אפשר להחליף בשמן קוקוס

שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים!

שלכם, ג'ני

מתכונים נוספים

  • מנת החלומות עם סלמון ״סוהו״ עם פסטה ברוטב פטריות

    מנת החלומות שלי! סלמון ברוטב מתקתק ופסטה ברוטב מינימליסטי ומפנק. מנה של מסעדה, בריאות ופינוק בקלי קלות!

    מרכיב עיקרי: סלמון, שמן זית, סילן, חרדל, גרידת לימון, שום, מלח אטלנטי, פלפל / פסטה, מחית פטריות או חבילת פטריות, חמאה, שמנת לבישול, פלפל שחור, מלח, פרמז׳ן

  • מוקפץ מנגולד וקישוא ברוטב לימוני

    קבלו מוקפץ מנגולד וקישוא מרענן לימי השרב מתוך המתכונים קלים, בריאים וטעימים ממצרכים זמינים מתוך תכנית הכושר והתזונה הדיגיטלית שלי גוף WOW בלי לצאת מהבית. מנת תוספת מושלמת ליד המנה העיקרית – דגים, עוף, קציצות או גבינת פטה.

    מרכיב עיקרי: מנגולד, קישוא, בצל, שן שום, כורכום, שמן זית, לימון סחוט, מלח אטלנטי

    זמן: 15 דקות

    רמת קושי: קל מאוד

  • שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ושזיפים

    מחפשים מנה טעימה בטירוף, קלה להכנה וכזו שתמיד מצליחה? תכינו מנה מנצחת של ג׳ני, אונטריב ושוק/כתף טלה ותקבלו בשר רך, נימוח וטעים בטירוף, שכולם יגידו וואווו כמה טעים!

    מרכיב עיקרי: שוק טלה / אונטריב, שום, דלעת, בצל, גזר, תפוח אדמה, בטטה, שזיף מיובש, תבלינים

    זמן: 30 דקות + 5 שעות בישול

    רמת קושי: בינוני

  • מרק עצמות לבריאות ויופי

    במסע הבריאות והכושר שלי גיליתי מחדש את מרק עצמות כמזון לריפוי מהטבע, חיזוק מערכת החיסון והעיכול, עם תכונות אנטי אייג׳ינג, ליופי, בריאות איתנה וכוח שרירים, מפרקים והמוח. מרק שטעים מאוד לשתות והציר שלו משדרג כל מנה.

    מרכיב עיקרי: עצמות, מים, לימון, גזר, בטטה, תפוח אדמה, קישוא, בצל, שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח אטלנטי

    זמן: 20 דקות + 10 שעות בתנור

    רמת קושי: קל - בינוני - בינוני מאוד