מרק עצמות לבריאות ויופי

מרק עצמות לבריאות ויופי

המרק עצמות מחבר אותי ישירות לילדות ולזכרון על בית של סבתא, שהיא בישלה אותו בסיר לחץ הרבה שעות, והגישה עם ביצה קשה וקצת מלח, ושתינו אותו מהביל וריחני בהנאה.
במהלך מסע שלי בעולם הבריאות והכושר גיליתי שמרק עצמות הוא רפואה של ממש עם מלא תכונות לבריאות איתנה, ליופי ואנטי- אייג׳ינג!

מרק הזה עשיר בחלבונים וחומצות אמינו חשובות כמו גליצין וגלוטמין, ושומנים בריאים שנספגים בקלות – שמצוין לספורטאים וחיזוק מערכת החיסון וחוסן הגוף, סנטוז הורמון גדילה, חילוף החומרים, ניקוי כבד ודיטוקס עוצמתי לכבד.

מקור מדהים לקולגן שחשוב לעור, ציפורניים ושיער ושיקום פלורה של חיידקי מעיים – כך שזה משקה אידיאלי לעור ושיער זוהר, העלמת הקמטים וצלוליטיס!

יש למרק עצמות תכונות אנטי-דלקתיות שעוזרות לשקם את פעילות הקיבה והמעיים.

הג׳לטין עוזר לבריאות המפרקים ורקמות חיבור בגוף.
מכיל פחמימות מסוג גליקוזמין שעוזר להפחית כאבי פרקים וחומצה גילוארונית הידוע בתעשיית היופי שגם עוזרת לארטריטיס.

7

מצרכים:

עצמות בקר – העצם העגולה עם מח עצם (בכלל אפשר כל סוג עצמות) – 1 ק״ג
מים – 3-5 ליטר (קחו את הסיר הכי גדול אם כבר)
מיץ סחוט מלימון 1

תפוח אדמה 1-2
גזר 2-3
שום – 5-6 שיניים
סלרי – 3-4 גבעולים כולל עלים
שורש סלרי/פטרוזיליה

ירקות נוספים אופציונליים: 
דלעת
קישוא
בטטה

תבלינים:

2 כפיות או יותר מלח אטלנטי
5-6 גרגירי פלפל אנגלי

2-3 עלי דפנה

כפית כורכום
כפית פלפל שחור
פטרוזיליה צרור

אופן הכנה:

1. משרים עצמות במים עם מיץ לימון / חומץ תפוחים כשעה כדי ״לפתוח״ הוצאת מינרלים וחומרים מזינים
2. מבשלים על אש נמוכה לפחות 3 שעות, עד 24 שעות על חום נמוך.
3. באמצע מוסיפים ירקות ומתבלים לפי טעם וממשיכים לבשל עד שמוכן.

8

אני בישלתי שעה על הגז, ואח״כ העברתי לתנור בחום נמוך 100 מעלות ל-10 שעות.

7

מרק הזה מקפיץ ומשדרג טעמים של כל מנה – תוסיפו אותו לתבשילי בקר/ עוף/ בולונז. אי אפשר להעביר את הארומה של תבשיל כשמוסיפים לו כף מזיגה מהמרק עצמות.

אני שותה כוס מרק כזה בבוקר או במהלך היום – מלא אנרגיה ובריאות!

אפשר לחלק לקופסאות להקפיא חלק.

תיהנו שיהיה לכם בתיאבון חברות יקרות!


בברכה, ג׳ני קפלן

מאמנת כושר ותזונה בשיטת Wow Your Body
הכוללת שיטות אימונים פונקציונליים תנועתיים חדשניים לכושר גופני, חיטוב, כוח, מוביליטי ומניעת פציעות:

Tacfit, Primal Move, Flexible Steel, Kettlebells Sport & Fitness
Functional Movement Screen – Fms, Hiit
מאמנת תזונת ספורט ובריאות בינלאומית מוסמכת PN1 – Precision Nutrition
מאמנת בשיטת NLP
מאמנת כושר ויעוצת תזונה מטעם קמפוס שיאים אונ-טה תל אביב
בעלת תואר ראשון .B.A בפסיכולוגיה אונ-טה פתוחה
בוגרת בית הספר לרטוריקה והופעה מול קהל She Speeks
בעלת בלוג הכושר של ג׳ני וערוץ האימונים ביוטיוב Wow Your Body
בעלת בית הספר און ליין לגוף WOW
בעלת אפליקציה אינטרנטית לכושר ותזונה Jennykaplan.Online
בעלת נכסים דיגיטליים וקהילת כושר ותזונה המונה מעל 150,000 מתאמנות
אלופת ישראל 5 פעמים ברצף בהנפת קטלבלס, בעלת שיא ישראלי 192 חזרות ב-10 דקות עם 16 ק״ג בתרגיל סנאץ׳

 

מתכונים נוספים

  • מנת החלומות עם סלמון ״סוהו״ עם פסטה ברוטב פטריות

    מנת החלומות שלי! סלמון ברוטב מתקתק ופסטה ברוטב מינימליסטי ומפנק. מנה של מסעדה, בריאות ופינוק בקלי קלות!

    מרכיב עיקרי: סלמון, שמן זית, סילן, חרדל, גרידת לימון, שום, מלח אטלנטי, פלפל / פסטה, מחית פטריות או חבילת פטריות, חמאה, שמנת לבישול, פלפל שחור, מלח, פרמז׳ן

  • מוקפץ מנגולד וקישוא ברוטב לימוני

    קבלו מוקפץ מנגולד וקישוא מרענן לימי השרב מתוך המתכונים קלים, בריאים וטעימים ממצרכים זמינים מתוך תכנית הכושר והתזונה הדיגיטלית שלי גוף WOW בלי לצאת מהבית. מנת תוספת מושלמת ליד המנה העיקרית – דגים, עוף, קציצות או גבינת פטה.

    מרכיב עיקרי: מנגולד, קישוא, בצל, שן שום, כורכום, שמן זית, לימון סחוט, מלח אטלנטי

    זמן: 15 דקות

    רמת קושי: קל מאוד

  • שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ושזיפים

    מחפשים מנה טעימה בטירוף, קלה להכנה וכזו שתמיד מצליחה? תכינו מנה מנצחת של ג׳ני, אונטריב ושוק/כתף טלה ותקבלו בשר רך, נימוח וטעים בטירוף, שכולם יגידו וואווו כמה טעים!

    מרכיב עיקרי: שוק טלה / אונטריב, שום, דלעת, בצל, גזר, תפוח אדמה, בטטה, שזיף מיובש, תבלינים

    זמן: 30 דקות + 5 שעות בישול

    רמת קושי: בינוני

  • מרק עצמות לבריאות ויופי

    במסע הבריאות והכושר שלי גיליתי מחדש את מרק עצמות כמזון לריפוי מהטבע, חיזוק מערכת החיסון והעיכול, עם תכונות אנטי אייג׳ינג, ליופי, בריאות איתנה וכוח שרירים, מפרקים והמוח. מרק שטעים מאוד לשתות והציר שלו משדרג כל מנה.

    מרכיב עיקרי: עצמות, מים, לימון, גזר, בטטה, תפוח אדמה, קישוא, בצל, שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח אטלנטי

    זמן: 20 דקות + 10 שעות בתנור

    רמת קושי: קל - בינוני - בינוני מאוד