פשטידת כרישה ובטטה מחטבת ללא גלוטן

פשטידת כרישה ובטטה מחטבת ללא גלוטן

כמה אני אוהבת את הפתרונות הקלים ובריאים שאני מקבלת וממציאה ברגע! פשטידת כרישה ובטטה – אחת ההברקות מסוג זה. הכנתי את הפשטידה לצורך האירוח, ומה אני אגיד לכם – היה
טעים וקיבל ים תשבוחות. כמה קל? כמעט ללא מאמץ. כמה טעים? וואו. כמה מצוין לגזרה ומשביע? ציון 10 בסולם ג׳ני. מעולה גם כדי לקחת לארוחות ביניים בעבודה או בלימודים (בהמשך להמון שאלות על אוכל שאפשר לקחת איתנו לעבודה). רוצים מתכון?

8

מצרכים:
2 בטטות קטנות – לחתוך לעיגולים דקים, מומלץ בפודפרוססור כי זה קל
גבעול כרישה בינוני – לחתוך לעיגולים
5-6 ביצים (חישוב עבור 6-7 סועדים)
קופסת קוטג׳ 5-9 אחוז
2 כפות שקדים טחונים
כפית מלח אטלנטי
2 שיני שום קצוצות
חצי כפית – כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. חותכים ירקות
2. מערבבים ביצים, קוטג׳, שקדים טחונים, תבלינים
3. מניחים ירקות על התבנית מרוחה קלות בשמן זית או חמאה
4. מכסים בתערובת מסעיף 2, מאחדים עם ערבוב קל בתוך התבנית
5. מכסים עם נייר כסף ומכניסים לתנור ל 40 דקות ב 190 מעלות
6. לקראת הסוף, לפזר פרמזן או גבינת עיזים או גאודה מגורדת.

אופציות שדרוג:
מדובר במתכון בסיסי וטעים (זה היופי), ומכאן השמיים הם הגבול – שדרוג עם גבינה מלוחה (בולגרית או ברינזה – במקרה כזה לשקול לא להוסיף מלח בנוסף), פטריות וכד׳
במקום קוטג' – ניתן להשתמש בגבינת טוב טעם / טבורוג רוסי

לצמחוניים: במקום קוטג' ניתן להשתמש בכוס טופו אורגני מגורד, או בכוס גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים

שיהיה בתיאבון חברים יקרים!
שלכם, באהבה, ג׳ני

ואם אתם שואלים אם אפשר לשתף – בשמחה גדולה !

מתכונים נוספים

  • מנת החלומות עם סלמון ״סוהו״ עם פסטה ברוטב פטריות

    מנת החלומות שלי! סלמון ברוטב מתקתק ופסטה ברוטב מינימליסטי ומפנק. מנה של מסעדה, בריאות ופינוק בקלי קלות!

    מרכיב עיקרי: סלמון, שמן זית, סילן, חרדל, גרידת לימון, שום, מלח אטלנטי, פלפל / פסטה, מחית פטריות או חבילת פטריות, חמאה, שמנת לבישול, פלפל שחור, מלח, פרמז׳ן

  • מוקפץ מנגולד וקישוא ברוטב לימוני

    קבלו מוקפץ מנגולד וקישוא מרענן לימי השרב מתוך המתכונים קלים, בריאים וטעימים ממצרכים זמינים מתוך תכנית הכושר והתזונה הדיגיטלית שלי גוף WOW בלי לצאת מהבית. מנת תוספת מושלמת ליד המנה העיקרית – דגים, עוף, קציצות או גבינת פטה.

    מרכיב עיקרי: מנגולד, קישוא, בצל, שן שום, כורכום, שמן זית, לימון סחוט, מלח אטלנטי

    זמן: 15 דקות

    רמת קושי: קל מאוד

  • שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ושזיפים

    מחפשים מנה טעימה בטירוף, קלה להכנה וכזו שתמיד מצליחה? תכינו מנה מנצחת של ג׳ני, אונטריב ושוק/כתף טלה ותקבלו בשר רך, נימוח וטעים בטירוף, שכולם יגידו וואווו כמה טעים!

    מרכיב עיקרי: שוק טלה / אונטריב, שום, דלעת, בצל, גזר, תפוח אדמה, בטטה, שזיף מיובש, תבלינים

    זמן: 30 דקות + 5 שעות בישול

    רמת קושי: בינוני

  • מרק עצמות לבריאות ויופי

    במסע הבריאות והכושר שלי גיליתי מחדש את מרק עצמות כמזון לריפוי מהטבע, חיזוק מערכת החיסון והעיכול, עם תכונות אנטי אייג׳ינג, ליופי, בריאות איתנה וכוח שרירים, מפרקים והמוח. מרק שטעים מאוד לשתות והציר שלו משדרג כל מנה.

    מרכיב עיקרי: עצמות, מים, לימון, גזר, בטטה, תפוח אדמה, קישוא, בצל, שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח אטלנטי

    זמן: 20 דקות + 10 שעות בתנור

    רמת קושי: קל - בינוני - בינוני מאוד