כך התזונה שלי השתנתה בהריון 2017 .09. 01

    איך התזונה שלי השתנתה בהריון? – עונה לאחת השאלות המבוקשות ביותר
    בגדול, יישמתי את כל העקרונות של התזונה הבריאה שלי לפני הריון עם התאמה לדרישות הגוף / מגבלות תיאבון.
    בקצרה, הקפדתי על מגוון ירקות וירוקים בכל ארוחה, שומנים בריאים שהגוף הסכים להכניס כמו שמן זית וחמאה, חלבונים – דגים, בשרים, מאכלי ים, ביצים, גבינה צהובה, יוגורט יוגי, קטניות; ופחמימות כמו פירות, תפוח אדמה, כוסמת, קטניות.
    הקפדתי על הרכב של כל ארוחה לפי המשולש הקדוש שלי , כמו לפני הריון , לשלב כל אבות המזון בצורה משולבת בכל ארוחה – ירקות, חלבון, שומן, פחמימות במידה.
    מזון טרי, לא מעובד, בדגש לאוכל ביתי, עשוי היטב. ביי ביי לסושי, סשימי וביצי בנדיקט ואהבתי לפני.

    5
    תיאבון שלי השתנה בין הטרימסטרים, לכן אחלק את הנושא בהתאם.

    טרימסטר הראשון

    בחילות, חוסר תיאבון, חולשה.
    במהלך היום הצלחתי לאכול ממש מעט ובעיקר ירקות, אגוזים, שמן זית, ביצים.

    7
    ארוחה גדולה יחסית עם כל אבות המזון הצלחתי לאכול מאוחר בערב, כשהבחילות היו חולפות. למשל סלט ירקות עשיר ומנת עוף/דג/בקר עם גרגירי חומוס/עדשים.

    7
    בתמונה – ממלאים עם בשר בקר

    גיליתי שהגוף מסרב להכניס לימון, תפוזים, תפוחי עץ, ג׳ינג׳ר, אבוקדו, טחינה, תבלינים חריפים או אסייתיים, כל דבר מתוק, בטטה (בגלל המתיקות), עוגות גבינה שאהבתי מאוד בכל הזמנים, שוקולד, קפה.
    גיליתי שהטעם שלי בנתחי בשר השתנה גם כן. מחלקים שומניים וטעימים כמו אנטריקוט או אסאדו עברתי לחלקים רזים יותר כמו פילה, כתף.

    טרימסטר שני

    הבחילות חלפו לקראת שבוע 17-18, והופיעו בעיקר רק כשהייתי בחו״ל.

    6
    הייתי אוכלת יחסית עם תיאבון.

    הקפדתי על ארוחת הבוקר טובה של סלט ירקות עשיר עם מלא עלים ירוקים ומלא שמן זית, ביצים קשות או חביתה מקושקשת על חמאה, גבינה צהובה.

    6

    הגבלות: כמו בטרימסטר הראשון + גבינה לבנה. כל המתוק מחוץ לתחום, הרגשתי שכל מה שמתוק לא טעים לי. זו היתה תקופה של שבועות ומעט התבאסתי שלא הצלחתי ליהנות מאף עוגת גבינה
    חזרתי לשתות קפה, אבל אם לפני אהבתי אספרסו חזק, מקייאטו או שחור, הפעם ביקשתי קפוצ׳ינו, הפוך עם חלב או תוספת של שמנת מתוקה.

    7

    טרימסטר שלישי

    תופעה חדשה – הצרבות.
    אכלתי ארוחות קטנות ומרווחות יחסית, עם כל אבות המזון ואותם דגשים – טרי, בריא, ביתי.

    7
    בתמונה – מרק ירקות, קציצות בקר וירק, רוטב עגבניות, עדשים שחורות, ירק קצוץ

    8

    גיליתי אהבה לפירות וזה המתוק היחיד שאכלתי בהנאה. הרבה אפרסקים, פירות יער, אבטיח, מלון

    6

    התוודעתי לאהבה ישנה למרקים עם ירקות וקטניות וזו תקופה שפרסמתי מלא מתכוני מרקים חדשים.

    6

    לסיכום, לא היו לי קרייבים מיוחדים ובמיוחד לאוכל ממותק מדי, אוכל מהיר או חטיפים

    7
    בתמונה – ביוון, נהנית מכדור גלידת שוקולד מריר שלא הייתה מתוקה כמעט בכלל וזה מה שהיה כיף

    למעשה היה לי די מאתגר לבחור מנה במסעדה בגלל התבלון או עודף מלח.
    היה לי קשה לאכול כל 3-4 שעות כמו שנהגתי לפני הריון, לכן נתתי לגוף לקבוע את במרווחים בין ארוחות בעצמו – בין 3-6 שעות.
    הקפדתי לשתות הרבה מים.
    הקרייב היחיד היה לי לאקסטרה ירקות שלא עשו לי תופעת בחילות, פירות כמו אפרסק ואבטיח (בטרימסטר אחרון) ומרקים.
    מאיזה מאכלים אתן נאלצתן להיפרד בהריון?
    שתפו
    נשיקות חמות,

    שלכן, ג׳ני

    כתבות בנושא הריון בבלוג שלי בסלונה ובטור האישי בשוונג שאולי יעניינו אותך:
    כך הגוף שלי השתנה במהלך הריון
    איך עברתי לידה טבעית ופעילה
    אימוני כושר וגמישות במהלך הריון
    התרגיל המנצח שהייתי לוקחת איתי לאי בודד

    ג'ני קפלן
    מאמנת כושר בשיטת PRIMAL MOVE, TACFIT :WOW YOUR BODY
    KETTLEBELLS , FMS – Functional Movement Screen
    TRX, HIIT, FLEXIBLE STEEL
    מייסדת “בית הספר של ג’ני לגוף WOW” – תכניות כושר ותזונה און ליין עם ליווי אישי
    אלופת ישראל בספורט הנפת קטלבלס 4 פעמים ברציפות
    אימוני כושר אישיים / יעוץ כושר ותזונה און ליין/ סדנאות והרצאות לעסקים בתחומי כושר, תזונה ואורח חיים בריא
    לתיאום האימונים וסדנאות ולהרשמה ל”בית הספר של ג’ני לגוף WOW”
    צרו קשר בטלפון: 054-2000-995 אלעד – המנהל האישי והמקצועי שלי
    *מדריכת תזונת ספורט מטעם “קמפוס שיאים” אונ’ תל אביב
    *בעלת תואר ראשון BA בפסיכולוגיה, אונ-טה הפתוחה
    *בעלת “בלוג הכושר של ג’ני”, ערוץ הכושר WOW YOUR BODY ואתר WOW YOUR BODY

    6

    פוסטים נוספים