חמאת בוטנים ביתית אליפות

חמאת בוטנים ביתית אליפות

חמאת בוטנים נחשבת לאחת המזונות החשובים עבור הספורטאים ומפתחי גוף. הבעיה היא שרוב חמאות בוטנים הקנויות מכילות גם שומנים פחות איכותיים וסוכר בכמויות גדולות. לכן החלטתי להכין חמאת בוטנים ביתית וסופר בריאה עם ערכים משופרים, שיצאה גם טעימה אש ומשביעה לשעות ארוכות.

חמאת בוטנים ביתית מכילה כמויות גדולות של חלבון שבונה שרירים, חומצות שומן מסוג חד בלתי רווי הבריאות שעוזרות לחילוף החומרים ושובע, פחמימות מורכבת ידידותיות ואיכותית עם ערך גליקמי נמוך, מגוון ויטמינים ומינרלים בזכות הבוטנים (עשירים בויטמין E, B3, B5 ,מגזיום, אשלגן, אבץ, נוגדי חמצון ייחודיים), האגוזים ומלח האטלנטי. קינמון שעוזר להפחית תיאבון ואת החשק למתוק. נוגדי חמצון ייחודיים שבחמאת הבוטנים, לצד חלבונים איכותיים בכמות יחסים גדולה, שומנים איכותיים ברמה גבוהה – עוזרים להתאושש טוב יותר מהאימונים ולהילחם בנזקי תהליכי החמצון והזדקנות הגוף.

השרייה של הבוטנים ואגוזים עוזרת לנטרל חומצה פיטית רעילה בקטניות (בוטנים שייכים למשפחת הקטניות) ואגוזים, לשפר עיכול, להעלות את ערכי החלבון ואת ספיגתו יחד עם שאר הוויטמינים והמינרלים.
תראו את הערכים התזונתיים, מדובר בסופרפוד חשוב לספורטאים! בכף של חמאת בוטנים (25 ג') נקבל: 4.57 ג' חלבון, 7.4 ג' שומן, 11.7 ג' פחמימה. מספיק 2 כפות של חמאת בוטנים לצד ירקות או פרי חתוך, או כף יפה לצד פרוסת עוגה או גלידות מתוך שלל המתכונים שלי באתר על מנת לקבל כמות טובה של חלבון לארוחת ביניים איכותית, טעימה ומשביעה.

8

מצרכים: 

3 כוסות בוטנים קלופים לא קלויים

חצי כוס קשיו לא קלוי

חצי כוס אגוזי מלך

רבע כוס שקדים

2-3 כפות דבש

חצי כוס שמן קוקוס

כפית שטוחה קינמון

כפית מלח אטלנטי

אופן הכנה:

1. משרים בוטנים, קשיו, אגוזי מלך שקדים לחצי יום או לפחות לכמה שעות. ממליצה להשרות בכלים שונים, לשטוף את האגוזים והבוטנים ולסנן את המים כמה פעמים במהלך זמן ההשריה. השתמשתי בשקדים עם קליפה ואח"כ אחרי ההשריה קילפתי. בפעם הבא אשתמש בשקדים קלופים בגלל ההתעסקות עם הקילוף או לחלופין אוותר על השקדים.

2. מייבשים במגבת, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור מחומם מראש לייבוש ל 3 שעות בחום 50 מעלות.

3. בתום הייבוש, מגבירים את החום ל-180 מעלות ונותנים מכת חום ל-30 דקות. הבוטנים ואגוזים יקבלו צבע זהב יפה ויתנו גם המון טעם אגוזי ומעושן טיפה לחמאת בוטנים.
4. מעברים את הבוטנים ואת האגוזים לפודפרוססור ומתחילים לרסק. מוסיפים בהדרגה את שמן קוקוס, דבש, מלח אטלנטי, קינמון. ממשיכים לרסק עוד וממשיכים להוסיף שמן קוקוס. עד שנוצרת חמאה במרקם הרצוי. תתקנו טעמים לפי הטעם שלכם. אם אתם אוהבים חמאה במרקם חלק, תמשיכו לערבב עד שתיווצר מסה חלקה. במידה ואתם אוהבים להרגיש גם שברי וחתיכות בוטנים בחמאה – תוציאו כמה כפות של בוטנים מרוסקים לפני שתמשיכו לערבב עד מצב חמאתי, ותוסיפו אותם בסוף לערבוב סופי.
5. מאחסנים בצנצנת זכוכית סגורה במקרר לשבועיים לפחות.

שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים!

מוזמנים לשתף את המתכון עם אהוביכם!

בברכה, שלכם,

ג'ני

8

מתכונים נוספים

  • ממרח פסטו של ג'ני – הכי בריא לגוף ומשתלם לכיס

    ממרח פסטו ביתי המיוחד שלי – גם סופר בריא וטעים, גם מחומרים הכי איכותיים שיש בבית, בלי חומרים משמרים ובכמה שקלים!

    מרכיב עיקרי: צרור בזיליקום, צרור כוסברה / שמיר / פטרוזיליה, 2-3 שיני שום גדולות, חופן צנוברים/ אגוזי מלך/ קשיו, כפית מלח אטלנטי, חצי כוס שמן זית

    זמן: 10 דקות

    רמת קושי: קל

  • לביבות בטטה בריאות וטעימות

    עם כל ביס מרגישים את הטעם העשיר והמפנק של לביבה שעשויה ממרכיבים איכותיים ומזינים לגוף ומתמלאים באנרגיה חיונית, שובע וקלילות.

    מרכיב עיקרי: בטטה, תפוח, ביצים, קמח קוקוס, סולת, שמנת מתוקה, חלב, מלח אטלנטי, חמאה

    זמן: 25 דקות

    רמת קושי: בינוני

  • סורבה מנגו ביתי שעושה טוב לגוף וללב

    מתוק וטעים עשוי מ- 5 מרכיבים בלבד הבריאים ביותר ללב וב- 2 דקות הכנה. תקבלו ים מחמאות כשתכינו סורבה מנגו טעים, בריא ומשגע שיעשה טוב לגוף, ללב ולנשמה.

    מרכיב עיקרי: מנגו קפוא, בננה קפואה, טחינה, שוקולד מריר, אגוזים לא קלויים

    זמן: 2 דקות

    רמת קושי: קל מאוד

  • מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים WOW

    מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים שיציל אתכם ברגעי הרעב בלתי צפויים ויעזור להימנע מרכבת הנשנושים. תכינו לכם ולכל המשפחה סיר מרק כזה מראש ותיהנו ממנו קר או חם – כמנה בפני עצמה, מלאת סיבים, ויטמינים וחלבון או כמנה ראשונה.

    מרכיב עיקרי: שורשי סלרי ופטרוזילה, פטריות, שומר, גזר, בצל, קישוא, סלרי גבעולים ועלים, עגבניות טריות מרוסקות, שום, תבלינים

    זמן: 60-80 דקות בישול, 15 דקות הכנה

    רמת קושי: קל