לביבות בטטה בריאות וטעימות

לביבות בטטה בריאות וטעימות

התחשק לי להכין לביבות בטטה טעימות ובריאות אתמול לכבוד הנר הראשון, וזו התוצאה שנטרפה מייד וזכתה לאינספור מחמאות.
אני אוהבת לאכול! פחות אוהבת איסורים והתנזרויות מהאוכל, מאמינה שהכל במידה אך להכניס שומן מזוכך לגוף פחות עושה לי את זה בהרגשת הפינוק.
אז אתמול התחשק לי להכין לביבות, כבר אמרתי? כאלה שעם כל ביס ארגיש את הטעם בדיוק כפי שרציתי ותכננתי, אתמלא באנרגיה חיונית והגוף שלי יודא לי על הטיפול המסור וישיב בשרטוטי שרירי הבטן שממשיכים לצוץ יותר ויותר – 4 וחצי חודשים אחרי הלידה ומניקה, בלי שאני מענה את עצמי ב״דיאטות״ וספירת קלוריות.
אני בוחרת ליהנות מהאוכל שמכבד בעיני את הגוף. ותמיד תמיד כשיש משהו מוצלח – אני חולקת איתכם באהבה.
מוזמנים להכין, להתפנק, לאכול בהנאה. שיהיה לכם חג חנוכה שמח חברים יקרים!

מצרכים:

6

בטטה גדולה
תפוח ירוק – אפשר להחליף בקישוא, זוקיני
2 ביצים
4 כפות קמח קוקוס
כף 1 סולת
3 כפות שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי כפית מלח אטלנטי
חמאה לשמן את המחבת

אופן הכנה:

1. מקלפים ומגרדים בטטה ותפוח בפודפרוססור אם בפומפייה לרצועות דקות
8
2. מערבבים עם 2 ביצים, 4 כפות קמח קוקוס, כף סולת, חצי כפית מלח אטלנטי, 3 כפות שמנת מתוקה וכחצי כוס חלב ליצירת מסה דביקה עם הידיים יוצרים לביבות דקות.
7
4. מחממים מחבת ומשמנים היטב עם חמאה, מניחים את הלביבות. הופכים אחרי 2 דקות או כשהלביבה זהובה, נתפסה ואחידה.
7
משתלב טעים עם טופינג כגון –  שמנת חמוצה / יוגורט / דבש / ריבה / גבינה צהובה / גבינת שמנת

גיוונים:
*אפשר להכין לביבות עבות יותר, לתפוס אותן על המחבת מכל צד עד לזהבה ולהעביר לתבנית פיירקס ולסיים את ההכנה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות. הן יצאו נימוחות יתר לעומת הדקות שיצאו ותר קריספיות
תפוח ירוק אפשר להחליף בתפוח בצבע אחר / קישוא / זוקיני / קולורבי
קמח קוקוס – אפשר להחליף בקמח טפיוקה / קמח אורז / קמח חומוס
שמנת מתוקה וחלב – אפשר להחליף בקרם/ חלב קוקוס / חלב שקדים
חמאה אפשר להחליף בשמן קוקוס

שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים!

שלכם, ג'ני

מתכונים נוספים

  • ממרח פסטו של ג'ני – הכי בריא לגוף ומשתלם לכיס

    ממרח פסטו ביתי המיוחד שלי – גם סופר בריא וטעים, גם מחומרים הכי איכותיים שיש בבית, בלי חומרים משמרים ובכמה שקלים!

    מרכיב עיקרי: צרור בזיליקום, צרור כוסברה / שמיר / פטרוזיליה, 2-3 שיני שום גדולות, חופן צנוברים/ אגוזי מלך/ קשיו, כפית מלח אטלנטי, חצי כוס שמן זית

    זמן: 10 דקות

    רמת קושי: קל

  • לביבות בטטה בריאות וטעימות

    עם כל ביס מרגישים את הטעם העשיר והמפנק של לביבה שעשויה ממרכיבים איכותיים ומזינים לגוף ומתמלאים באנרגיה חיונית, שובע וקלילות.

    מרכיב עיקרי: בטטה, תפוח, ביצים, קמח קוקוס, סולת, שמנת מתוקה, חלב, מלח אטלנטי, חמאה

    זמן: 25 דקות

    רמת קושי: בינוני

  • סורבה מנגו ביתי שעושה טוב לגוף וללב

    מתוק וטעים עשוי מ- 5 מרכיבים בלבד הבריאים ביותר ללב וב- 2 דקות הכנה. תקבלו ים מחמאות כשתכינו סורבה מנגו טעים, בריא ומשגע שיעשה טוב לגוף, ללב ולנשמה.

    מרכיב עיקרי: מנגו קפוא, בננה קפואה, טחינה, שוקולד מריר, אגוזים לא קלויים

    זמן: 2 דקות

    רמת קושי: קל מאוד

  • מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים WOW

    מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים שיציל אתכם ברגעי הרעב בלתי צפויים ויעזור להימנע מרכבת הנשנושים. תכינו לכם ולכל המשפחה סיר מרק כזה מראש ותיהנו ממנו קר או חם – כמנה בפני עצמה, מלאת סיבים, ויטמינים וחלבון או כמנה ראשונה.

    מרכיב עיקרי: שורשי סלרי ופטרוזילה, פטריות, שומר, גזר, בצל, קישוא, סלרי גבעולים ועלים, עגבניות טריות מרוסקות, שום, תבלינים

    זמן: 60-80 דקות בישול, 15 דקות הכנה

    רמת קושי: קל