לביבות בטטה בריאות וטעימות

לביבות בטטה בריאות וטעימות

התחשק לי להכין לביבות בטטה טעימות ובריאות אתמול לכבוד הנר הראשון, וזו התוצאה שנטרפה מייד וזכתה לאינספור מחמאות.
אני אוהבת לאכול! פחות אוהבת איסורים והתנזרויות מהאוכל, מאמינה שהכל במידה אך להכניס שומן מזוכך לגוף פחות עושה לי את זה בהרגשת הפינוק.
אז אתמול התחשק לי להכין לביבות, כבר אמרתי? כאלה שעם כל ביס ארגיש את הטעם בדיוק כפי שרציתי ותכננתי, אתמלא באנרגיה חיונית והגוף שלי יודא לי על הטיפול המסור וישיב בשרטוטי שרירי הבטן שממשיכים לצוץ יותר ויותר – 4 וחצי חודשים אחרי הלידה ומניקה, בלי שאני מענה את עצמי ב״דיאטות״ וספירת קלוריות.
אני בוחרת ליהנות מהאוכל שמכבד בעיני את הגוף. ותמיד תמיד כשיש משהו מוצלח – אני חולקת איתכם באהבה.
מוזמנים להכין, להתפנק, לאכול בהנאה. שיהיה לכם חג חנוכה שמח חברים יקרים!

מצרכים:

6

בטטה גדולה
תפוח ירוק – אפשר להחליף בקישוא, זוקיני
2 ביצים
4 כפות קמח קוקוס
כף 1 סולת
3 כפות שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי כפית מלח אטלנטי
חמאה לשמן את המחבת

אופן הכנה:

1. מקלפים ומגרדים בטטה ותפוח בפודפרוססור אם בפומפייה לרצועות דקות
8
2. מערבבים עם 2 ביצים, 4 כפות קמח קוקוס, כף סולת, חצי כפית מלח אטלנטי, 3 כפות שמנת מתוקה וכחצי כוס חלב ליצירת מסה דביקה עם הידיים יוצרים לביבות דקות.
7
4. מחממים מחבת ומשמנים היטב עם חמאה, מניחים את הלביבות. הופכים אחרי 2 דקות או כשהלביבה זהובה, נתפסה ואחידה.
7
משתלב טעים עם טופינג כגון –  שמנת חמוצה / יוגורט / דבש / ריבה / גבינה צהובה / גבינת שמנת

גיוונים:
*אפשר להכין לביבות עבות יותר, לתפוס אותן על המחבת מכל צד עד לזהבה ולהעביר לתבנית פיירקס ולסיים את ההכנה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות. הן יצאו נימוחות יתר לעומת הדקות שיצאו ותר קריספיות
תפוח ירוק אפשר להחליף בתפוח בצבע אחר / קישוא / זוקיני / קולורבי
קמח קוקוס – אפשר להחליף בקמח טפיוקה / קמח אורז / קמח חומוס
שמנת מתוקה וחלב – אפשר להחליף בקרם/ חלב קוקוס / חלב שקדים
חמאה אפשר להחליף בשמן קוקוס

שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים!

שלכם, ג'ני

מתכונים נוספים

  • בליני – בלינצ׳ס מטריפים בסגנון רוסי

    בליני או בלינצ׳ס – מאכל אהוב שתוכלי להתפנק איתו עם כל המשפחה ותמשיכי לשמור על הגוף החטוב שלך! פתרון מדהים לארוחת בוקר או ביניים איכותית to go!

  • מרק חי של ג׳ני – מחטב ועשיר בחלבון

    מרק חי של ג׳ני – זו דרך מעולה לטעון לגוף ים של ירוקים לניקוי הגוף ותוספת אנרגיה גבוהה, שפע של ויטמינים ומינרלים – לבריאות, גוף חטוב ותפקוד על! 2 דקות עבודה וקיבלת ארוחת בוקר מושלמת ומאוזנת למטרה שלך, גוף חטוב, בריא, מלא אנרגיה ותפקוד אופטימלי!

  • קציצות סיניה קסומות ברוטב טחינה

    קציצות סינייה קסומות וקלות להכנה! הפייבוריט שלי לארוחה מושקעת ומהירה, משביעה ומעולה לגזרה שכולם יגידו וואו!

    מרכיב עיקרי: בשר בקר טחון, בצל, פטרוזיליה, פטריות פורטובלו, סובין שיבולת שועל, טחינה גולמית, סילן, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, כורכום, פפריקה, אגקוז מוסקט

    זמן: 30 דקות

    רמת קושי: בינוני

  • ממרח פסטו של ג'ני – הכי בריא לגוף ומשתלם לכיס

    ממרח פסטו ביתי המיוחד שלי – גם סופר בריא וטעים, גם מחומרים הכי איכותיים שיש בבית, בלי חומרים משמרים ובכמה שקלים!

    מרכיב עיקרי: צרור בזיליקום, צרור כוסברה / שמיר / פטרוזיליה, 2-3 שיני שום גדולות, חופן צנוברים/ אגוזי מלך/ קשיו, כפית מלח אטלנטי, חצי כוס שמן זית

    זמן: 10 דקות

    רמת קושי: קל