פשטידת כרובית מפנקת ללא גלוטן

פשטידת כרובית מפנקת ללא גלוטן

את הפירה כרובית גיליתי לעצמי כשחיפשתי חלופה לפירה רגיל מתפוחי אדמה, ומדובר בלהיט ממש! דל פחמימות, טעים שאי אפשר להבדיל מפירה "המסורתי" מתפוחי אדמה, ומעולה לצד כל מנה ובסיס נהדר לפשטידה נימוחה ומפנקת העשירה בחלבון, דלה בפחמימות, ללא גלוטן –  בריאה ומעולה לגזרה. מושלם!

מצרכים:
פירה כרובית
בצל, 3 גבעולי סלרי
3 ביצים, גבינות (גאודה מגורדת/בולגרית/פטה) – מה שאוהבים

אופן הכנה:
1. את הפירה כרובית הכנתי לפי המתכון לעיל. (תיבלתי אותו עם אגוז מוסקט ומעט שום)
2. טיגנתי בצל 1 במעט חמאה
3. קצצתי 3 גבעולי סלרי בפודפרוססור (מוציאים לכלי נפרד ועוברים לסעיף הבא)
4. ערבבתי (גם בפודפרוססור) את הפירה עם 4 ביצים בגודל L
5. מוסיפים לתערובת פירה וביצים, את הסלרי ובצל. עוד ערבוב קל (ניתן להוסיף כמה כפות גבינה צהובה מגורדת / גאודה עיזים/ פטה)
6. מעבירים את הכל לתבנית ולתנור, בערך 50 דקות ב 200 מעלות

שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים!

מתכונים נוספים

  • ממרח פסטו של ג'ני – הכי בריא לגוף ומשתלם לכיס

    ממרח פסטו ביתי המיוחד שלי – גם סופר בריא וטעים, גם מחומרים הכי איכותיים שיש בבית, בלי חומרים משמרים ובכמה שקלים!

    מרכיב עיקרי: צרור בזיליקום, צרור כוסברה / שמיר / פטרוזיליה, 2-3 שיני שום גדולות, חופן צנוברים/ אגוזי מלך/ קשיו, כפית מלח אטלנטי, חצי כוס שמן זית

    זמן: 10 דקות

    רמת קושי: קל

  • לביבות בטטה בריאות וטעימות

    עם כל ביס מרגישים את הטעם העשיר והמפנק של לביבה שעשויה ממרכיבים איכותיים ומזינים לגוף ומתמלאים באנרגיה חיונית, שובע וקלילות.

    מרכיב עיקרי: בטטה, תפוח, ביצים, קמח קוקוס, סולת, שמנת מתוקה, חלב, מלח אטלנטי, חמאה

    זמן: 25 דקות

    רמת קושי: בינוני

  • סורבה מנגו ביתי שעושה טוב לגוף וללב

    מתוק וטעים עשוי מ- 5 מרכיבים בלבד הבריאים ביותר ללב וב- 2 דקות הכנה. תקבלו ים מחמאות כשתכינו סורבה מנגו טעים, בריא ומשגע שיעשה טוב לגוף, ללב ולנשמה.

    מרכיב עיקרי: מנגו קפוא, בננה קפואה, טחינה, שוקולד מריר, אגוזים לא קלויים

    זמן: 2 דקות

    רמת קושי: קל מאוד

  • מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים WOW

    מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים שיציל אתכם ברגעי הרעב בלתי צפויים ויעזור להימנע מרכבת הנשנושים. תכינו לכם ולכל המשפחה סיר מרק כזה מראש ותיהנו ממנו קר או חם – כמנה בפני עצמה, מלאת סיבים, ויטמינים וחלבון או כמנה ראשונה.

    מרכיב עיקרי: שורשי סלרי ופטרוזילה, פטריות, שומר, גזר, בצל, קישוא, סלרי גבעולים ועלים, עגבניות טריות מרוסקות, שום, תבלינים

    זמן: 60-80 דקות בישול, 15 דקות הכנה

    רמת קושי: קל