עוגת תפוחים חלומית לגוף חטוב ללא גלוטן
עוגת תפוחים חלומית לגוף חטוב ללא גלוטן
מכירים את זה שפתאום אתם מוצאים את עצמכם עם סטוק של תפוחי עץ בכמות כמעט מסחרית, בבית? כמה ימים הסתובבתי עם חשק לעוגת תפוחים מכל התפוחים שהמתינו יפה לשעתם ואני חיכיתי למוזת האפייה. זהו מתכון חדש שנחת עליי ברגע של השראה במחשבה על עוגת תפוחים המושלמת שאת טעמה דמיינתי בפי. כמו שהעוגה טעימה וחגיגית, כך היא גם בריאה ומעולה לגזרה ומתאימה גם לכל מי שרגיש או נמנע מגלוטן או מוצרי חלב עם כמות גדולה של לקטוז. שקדים טחונים וביצים מכילים חלבון ושומנים בריאים, תורמים לתחושת השובע ושריפת שומנים. טחינה גולמית תורמת חומצות שומן בריאות. תפוחים מכילים סוכר טבעי שאינו מעלה את הסוכר בדף כמו סוכר לבן המזיק. בנוסף, תפוחי עץ עשירים בפקטין שבין סגולותיו פעילות אנטיבקטריאלית חזקה ושיפור בערכי הכולסטרול.
אז קדימה לעבודה! מזל שהעוגה מאוד קלה להכנה
מצרכים:
8-10 תפוחים מכל סוג שיש לכם (השתמשתי בגולד, פינק ליידי, סמיט ועוד)
כוס וחצי של קמח שקדים
4 ביצים
2 כפות טחינה גולמית (השתמשתי בהר ברכה)
2 כפות חלב מרוכז רוסי – סגושיונקה. ניתן להחליף עם דבש
קורט קינמון
מיץ מחצי לימון
חמאה איכותית – כ-20 ג' או טיפה יותר + כפית חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1. קולפים תפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים ולחתיכות
2. משמנים תבנית פיירקס מרובעת גדולה עם שכבת חמאה רכה
3. מעבירים את התפוחים לתבנית, ומערבבים עם מיץ וחצי לימון סחוט. מוסיפים קורט קינמון ומערבבים. טומנים חתיכות חמאה קטנות בין פרוסות תפוחי העץ. חשוב שהתפוחים יכסו את כל שטח התבנית כמעט עד למעלה של התבנית
4. מכינים את הבצק בפוספרוססור או בעזרת המיקסר: מערבבים קמח שקדים, ביצים, טחינה וחלב מרוכז
5. מזליפים את הבצק בתנועת זילוף על התפוחים, באמצע ובצדדים בצורה שווה. לא לערבב את התפוחים עם הבצק, לתת לבצק להתיישב בשכבות בין פרוסות התפוחים באפייה.
6. אופים בתנור מחומם מראש, ב 220 מעלות למשך 30 דקות עד ליצירת צבע זהב יפה למעלה (לפני שמתחיל להשחים מדי), ואח"כ ב-165 למשך 15-20 דקות נוספות.
שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים!
בברכה, שלכם,
ג'ני
מתכונים נוספים
-
קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!
מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.
מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני
זמן: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
-
צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!
צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]
מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית
זמן: 45 דקות
רמת קושי: קל בינוני
-
פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות
פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.
מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל
-
סלט שורשים בכל צבעי הקשת
סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.
מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל