מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים WOW
מרק ירקות וקטניות עשיר וטעים WOW
גילוי נאות: אני מאוד אוהבת לאכול מרקים בכל עונות השנה.
לאכילת מרקים יש 3 יתרונות ייחודיים: הם משרים שובע בצורה משמעותית, הם מעולים לבריאות הקיבה שזקוקה לאוכל שמכיל נוזלים ולא רק אוכל "יבש" ואפשר לאכול אותם חמים או קרים. סיר של מרק טוב מוכן מראש שמחכה לי במקרר עבורי זה חבל הצלה במצבי רעב או עייפות.
מניסיוני, ההכנה מראש היא מלכת האם של האכילה בריאה לגוף חטוב, בריא ומלא אנרגיה. מדוע? כשאנחנו רעבים ואין אופציה זמינה לאכול, רובינו נוטים לשלוף את מה שיש עם נטייה לבחור בפחמימות ריקות שלא משביעות. ואז רכבת נשנוש נפתחת.
ידעתי שיש לפניי ימים עמוסים של הדרכות בוסט כושר ותזונה למתאמנים, רק היום העברתי 6 שעות הדרכה למאמנת אישית תותחית שלומדת אצלי קורס אימון פונקציונלי, אימונים אישיים עם מתאמנים חדשים וותיקים, עבודה על סיום הפרוייקט שאני עובדת תקופה ארוכה.. אני חייבת להיות נינוחה, מלאת אנרגיה וכוח בשביל להצליח בכל המשימות!
מה עשיתי בשביל לעזור לעצמי? בהפסקה קפצתי לירקן ולמכולת לחדש מלאי מצרכים, טיק טאק ומרק שפע ירקות עשיר ומהמם כבר מוכן, קילו חזה עוף נח במרינדת סלרי ונענע. נחת.
את המרק כיף לאכול קר או חם והוא מרגיע ומשביע את הרעב לפני מנה עיקרית. את החזה עוף אפשר לחמם או לאכול קר חתוך בתוך סלט ירקות. והכל ברגע.
את פרוסת אבטיח אני שומרת לארוחת פינוק לילית שכל הסידורים מאחוריי ואני מתכננת את היום שיבוא וקוראת איזה ספר טוב.
והכי כיף שהכנות האלה עוזרות לכל הבית לאכול בריא וטעים. ומה אתם מכינים לקראת ימים עמוסים?
מרק ירקות עשיר וטעים עם קטניות – מאש/ שעועית/ עדשים /או כוסמת
מצרכים:
סלרי גבעולים -7-8
שורש סלרי קלוף
שורש פטרוזיליה קלוף
3 גזרים
גזר סגול 1 (אפשר סלק קטן)
2 בצלים
2 פטריות פורטובלו
שומר גדול
קישוא גדול
כוס מאש (עדיף מושרה 24 שעות)
להוסיף לקראת סוף הבישול:
5 שיני שום
5 עגבניות בינוניות מרוסקות
גבעולי ועלי סלרי קצוצים
תבלינים:
מלח אטלנטי 2 כפיות או יותר
פלפל שחור
כפית אבקת שומר (לא חובה)
כפית גדושה אורגנו
אפשרי פפריקה מתוקה או כל תבלין שאוהבים
אופן הכנה:
1. לשים כפית שמן זית בסיר, לחמם, להזהיב קלות בצל עם גזר.
2. להוסיף שאר הירקות חתוכים – שורשי סלרי ופטרוזיליה, גבעולי סלרי, שומר, פטריות, קישוא. לאדות מאט.
3. להוסיף מים ומאש. לבשל על אש בינונית -קטנה. את הקטניות אני ממליצה להשרות עד 24 שעות כדי להקפיץ את ערך החלבון מן הצומח ולנטרל חומצה פיטית שנמצאת בקליפות ועשויה לעורר רגישות.
4. כשירקות רכים במידה רצויה (אחרי כ 50 דקות בישול) – להוסיף שום קצוץ, עגבניות טריות מרוסקות, עלי סלרי קצוצים, ותבלינים יבשים.
5. לבשל עוד 20 דקות
בתיאבון! וכדי להעניק למרק נוסח רוסי למהדרין (ועוד יותר טעים לפי הטעם שלי) – אני מוסיפה כף שמנת חמוצה/ שמנת של פעם. מעדן!
* אפשר להשתמש בכל סוג קטניות שאוהבים – מאש ירוק, עדשים שחורות/אדומות/ירוקות, שעועית לבנה/אדומה/מנומרת. אפשר להוסיף כוסמת. אפשר להכין גם ללא קטניות או כוסמת – על בסיס ירקות בלבד. קטניות / כוסמת מוסיפות חלבונים מן הצומח והופכות את המרק למיני ארוחה בפני עצמה או מנה ראשונה מלאת בריאות.
תיהנו חברים יקרים!
באהבה, שלכם,
ג'ני
ג'ני קפלן
מאמנת כושר בשיטת PRIMAL MOVE, TACFIT :WOW YOUR BODY
KETTLEBELLS , FMS – Functional Movement Screen
TRX, HIIT, FLEXIBLE STEEL
מייסדת “בית הספר של ג’ני לגוף WOW” – תכניות כושר ותזונה און ליין עם ליווי אישי
אלופת ישראל בספורט הנפת קטלבלס 4 פעמים ברציפות
אימוני כושר אישיים / יעוץ כושר ותזונה און ליין/ סדנאות והרצאות לעסקים בתחומי כושר, תזונה ואורח חיים בריא
לתיאום האימונים וסדנאות ולהרשמה ל”בית הספר של ג’ני לגוף WOW”
צרו קשר בטלפון: 054-2000-995 אלעד – המנהל האישי והמקצועי שלי
*מדריכת תזונת ספורט מטעם “קמפוס שיאים” אונ’ תל אביב
*בעלת תואר ראשון BA בפסיכולוגיה, אונ-טה הפתוחה
*בעלת “בלוג הכושר של ג’ני”, ערוץ הכושר WOW YOUR BODY ואתר WOW YOUR BODY
מתכונים נוספים
-
קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!
מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.
מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני
זמן: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
-
צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!
צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]
מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית
זמן: 45 דקות
רמת קושי: קל בינוני
-
פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות
פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.
מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל
-
סלט שורשים בכל צבעי הקשת
סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.
מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל