גבינת שמנת ביתית הכי טעימה שיש

    גבינת שמנת ביתית הכי טעימה שיש

    שמתם לב לכמות החומרים המשמרים, חומרי טעם, עמילנים ושאר החומרים שלא נרצה לפגוש אצלינו בבטן, נמצאים בגבינות שמנת סטנדרטיות ובמיוחד כאלה שנמכרות באריזות עם תוקף ארוך? בדקתי ונבהלתי. ומיד לאחר מכן אספתי את המצרכים הנקיים מהחומרים וגם זולים יותר ובריאים יותר כגון שמנת ואשל והכנתי מהם גבינת שמנת טעימה ברמות אחרות. עכשיו היא מככבת אצלי קבוע במגוון ווריאציות ומנות, החל מתוספת ליד חביתה, כמעדן גבינה עם מעט דבש , פירות או קקאו משובח, או כגבינה לעוגות בריאות שלי ופשטידות.

    מצרכים:
    4 שמנת 15% (של תנובה)
    2 אשל 4.5%
    כף מיץ לימון
    מסננת
    נייר מגבת (סוג של בד מגבת דק, אצלי של סנו)
    כלי מתחת למסננת

    אופן הכנה:
    8
    1. מערבבים בכלי – שמנת, אשל ומיץ לימון.
    2. פורסים נייר מגבת על דפנות המסננת עם כלי מתחת לניקוז הנוזלים, מעבירים
    לשם את הגבינה ומפזרים בצורה אחידה
    3. סוגרים עם אטב, מניחים צלחת כבדה מעל, משאירים על השיש ל 24 שעות,
    או במקרר (ייקח טיפה יותר זמן להוציא את הנוזלים בקור, כ-36 שעות, אם רוצים גבינה יותר קשה).
    4. אחרי יממה – מוכן. ניתן להוסיף מלח אטלנטי, פלפל שחור/ ירוק, זיתים, עשבי תיבול, דבש, צימוקים – מה שאוהבים.
    שדרוגים:
    – אם רוצים לקבל גבינה יותר דחוסה בדומה לפטה, אין צורך להוסיף לימון, ואשל אחד.
    – אפשר להכין רק עם שמנת למי שאוהב, תקבלו גבינה עשירה וטעימה, ללקק את האצבעות
    – שחקו עם המתכון, ובטוח יצא טעים

    מתכון נוסף לגבינת שמנת בטעם מעודן:
    מצרכים:
    3 שמנת 15% (של תנובה)
    3 אשל 4.5%
    2 כפות מיץ תפוז סחוט
    מסננת/ נייר מגבת (סוג של בד מגבת דק, אצלי של סנו)/ כלי מתחת למסננת
    אופן ההכנה דומה למתכון הראשון
    תיהנו חברים יקרים!

    מתכונים נוספים

    • קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!

      מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.

      מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני

      זמן: 45 דקות

      רמת קושי: בינוני

    • צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!

      צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]

      מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית

      זמן: 45 דקות

      רמת קושי: קל בינוני

    • פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות

      פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.

      מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם

      זמן: 5 דקות

      רמת קושי: קל

    • סלט שורשים בכל צבעי הקשת

      סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.

      מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור

      זמן: 5 דקות

      רמת קושי: קל