גלידת פרוזן הפתעות מטריפה וחטובה
גלידת פרוזן הפתעות מטריפה וחטובה
״יותר טעים פי אלף מכל פרוזן יוגורט או גלידה קנויים״ – מתוך מפל המחמאות שגרפה המצאה הקולינרית האחרונה שלי – גלידת פרוזן הפתעות. טוב, זה טעים ברמות על! החברים כבר בודקים אם יש לי את הפרוזן במקפיא לפני שמגיעים. ואם לא – זה מוכן לאירוח תוך כמה דקות. האם גם בריא ומחטב? וודאי! פי אלף מהגרסה הקנויה. מכילה חלבונים, שומנים בריאים, ללא סוכר ודלת פחמימות באופן כללי, מלאה בנוגדי חמצון ומהווה ארוחה מאוזנת בריאה. בגלל שמשתמשת רק במרכיבי איכות א׳-א׳ גם הטעם מצטיין ומנצח. אחרי כמה ליטרים טובים שחוסלו ״לטובת פיתוח המתכון״ בשבועות האחרונים ובעומס חום העולה, שמחה לפנק אתכם אהובים במתכון המושלם לגלידת פרוזן הפתעות. אני משתמשת בבננות קפואות שמעניקות את מרקם הקרמי והמתיקות הטבעית כבסיס לפרוזן. תרגישו חופשי להשתולל עם התוספות של פירות קפואים / טריים וקרים כדי לגוון בטעמים וגם ברמת המתיקות / תוספת טעם חמצמץ. לגבי השרייה של האגוזים – דבר משפר את זמינות החלבונים, ויטמינים ומינרלים וגם את ספיגתם בגוף וגם את טעם האגוזים. ממליצה להשרות את האגוזים לפחות לכמה שעות שיש ברשותכם, ותמיד לשטוף אותם לפני.
גלידת פרוזן עם בננה, פירות יער אדומים ושברי שוקולד מריר
מצרכים:
3-4 בננות קפואות
חופן גדולה של פירות יער אדומים קפואים (פטל, דומדמנית אדומה, דובדבן)
2 כפות טחינה (משתמשת רק בהר ברכה)
5-8 כפות שמנת מתוקה
8 שקדים ו-8 קשיו (רצוי מושרים 1-24 שעות לפני)
2 קוביות שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה:
1. טוחנים בננות קפואות במיקסר יחד עם אגוזים
2. מוסיפים חצי מפירות יער
3. מוסיפים טחינה
4. תוך כדי הערבוב בתוך המיקסר, מוסיפים שמנת מתוקה
5. מוסיפים שאר פירות היער (כדי שחלק יישארו כחתיכות)
6. בסוף לפני ערבוב הסופי מוסיפים מחצית של שוקולד מגורד
7. להניח כמות רצויה של גלידת פרוזן לתוך קערה או כוס (רצוי קפואיים, פשוט תכניסו את הקערות למקפיא כמה דקות לפני ההגשה), לפזר משוקולד המגורד למעלה לקישוט.
בפרוזן זה פירות יער אדומים שוברים את המתיקות הגדולה של הבננות, ומתקבלת גלידה במתיקות נכונה בדיוק
גיוונים נוספים אפשריים – כיד הדמיון!
גלידת פרוזן עם בננה, פירות יער שחורים ושברי שוקולד מריר
השתמשתי באותו מתכון, ובמקום פירות יער אדומים מקודם, שמתי פירות יער שחורים (דמדמנית שחורה, פטל שחור)
מתקבלת גלידה מתוקה – חמצמצה שבאה מעולה אחרי הטעימים המתוקים יותר
גלידת פרוזן עם בננה ושברי שוקולד מריר
הגרסה הבסיסית וטעימה, לאוהבי מתוק
אחת התוספות המומלצות ביותר – מנגו במיוחד מזן מאיה, פסיפלורה ועוד, פרי דמיונכם!
בהמשך לשאלות בפייסבוק, ניתן לוותר על שמנת מתוקה למי שיש לו סיבה. כמובן שטעם יהיה מעט שונה אך מוצלח ביותר.
שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים, תרגישו חושפי לשתף את המתכון עם יקריכם!
באהבה, שלכם,
ג'ני
מתכונים נוספים
-
קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!
מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.
מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני
זמן: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
-
צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!
צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]
מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית
זמן: 45 דקות
רמת קושי: קל בינוני
-
פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות
פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.
מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל
-
סלט שורשים בכל צבעי הקשת
סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.
מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל