לביבות בטטה בריאות וטעימות
לביבות בטטה בריאות וטעימות
התחשק לי להכין לביבות בטטה טעימות ובריאות אתמול לכבוד הנר הראשון, וזו התוצאה שנטרפה מייד וזכתה לאינספור מחמאות.
אני אוהבת לאכול! פחות אוהבת איסורים והתנזרויות מהאוכל, מאמינה שהכל במידה אך להכניס שומן מזוכך לגוף פחות עושה לי את זה בהרגשת הפינוק.
אז אתמול התחשק לי להכין לביבות, כבר אמרתי? כאלה שעם כל ביס ארגיש את הטעם בדיוק כפי שרציתי ותכננתי, אתמלא באנרגיה חיונית והגוף שלי יודא לי על הטיפול המסור וישיב בשרטוטי שרירי הבטן שממשיכים לצוץ יותר ויותר – 4 וחצי חודשים אחרי הלידה ומניקה, בלי שאני מענה את עצמי ב״דיאטות״ וספירת קלוריות.
אני בוחרת ליהנות מהאוכל שמכבד בעיני את הגוף. ותמיד תמיד כשיש משהו מוצלח – אני חולקת איתכם באהבה.
מוזמנים להכין, להתפנק, לאכול בהנאה. שיהיה לכם חג חנוכה שמח חברים יקרים!
מצרכים:
בטטה גדולה
תפוח ירוק – אפשר להחליף בקישוא, זוקיני
2 ביצים
4 כפות קמח קוקוס
כף 1 סולת
3 כפות שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי כפית מלח אטלנטי
חמאה לשמן את המחבת
אופן הכנה:
1. מקלפים ומגרדים בטטה ותפוח בפודפרוססור אם בפומפייה לרצועות דקות
2. מערבבים עם 2 ביצים, 4 כפות קמח קוקוס, כף סולת, חצי כפית מלח אטלנטי, 3 כפות שמנת מתוקה וכחצי כוס חלב ליצירת מסה דביקה עם הידיים יוצרים לביבות דקות.
4. מחממים מחבת ומשמנים היטב עם חמאה, מניחים את הלביבות. הופכים אחרי 2 דקות או כשהלביבה זהובה, נתפסה ואחידה.
משתלב טעים עם טופינג כגון – שמנת חמוצה / יוגורט / דבש / ריבה / גבינה צהובה / גבינת שמנת
גיוונים:
*אפשר להכין לביבות עבות יותר, לתפוס אותן על המחבת מכל צד עד לזהבה ולהעביר לתבנית פיירקס ולסיים את ההכנה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות. הן יצאו נימוחות יתר לעומת הדקות שיצאו ותר קריספיות
תפוח ירוק אפשר להחליף בתפוח בצבע אחר / קישוא / זוקיני / קולורבי
קמח קוקוס – אפשר להחליף בקמח טפיוקה / קמח אורז / קמח חומוס
שמנת מתוקה וחלב – אפשר להחליף בקרם/ חלב קוקוס / חלב שקדים
חמאה אפשר להחליף בשמן קוקוס
שיהיה לכם בתיאבון חברים יקרים!
שלכם, ג'ני
מתכונים נוספים
-
קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!
מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.
מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני
זמן: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
-
צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!
צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]
מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית
זמן: 45 דקות
רמת קושי: קל בינוני
-
פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות
פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.
מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל
-
סלט שורשים בכל צבעי הקשת
סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.
מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל