סלמון במרינדה של יוגורט

    סלמון במרינדה של יוגורט

    ‎קבלו מתכון חדש מתכנית כושר ותזונה הדיגיטלית WOW Your Body

    ‎שתעזור לכן להראות ולהרגיש WOW בכל מקום ובכל מצב – גם בלי לצאת מהבית!

    ‌‎דגים הן דרך מצוינת לתת לגוף חלבון באיכות טובה מבלי להכביד על הבטן.

    המרינדה מוסיפה לדג עסיסיות וטעמים רעננים שמחמיאים לו מאוד.⠀

    ‎מעבר למנת החלבון היפה, במנה הזאת מרווחים גם אומגה 3 – חומצת שומן חיוניות החשובה ביותר למערכת החיסון, מניעת דלקתיות, שריפת שומנים ובניית שרירים. הגוף לא יודע לייצר אותה לבד, ועל כן חייב לקבל אותה מהמזון.

    מצרכים:

    ‎ 400 גרם פילה סלמון פרוס ל־2 נתחים

    ‎למרינדה

    ‎200 מ"ל (1 גביע) יוגורט דנונה PRO עם 21 גרם חלבון

    ‎קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

    ‎1 כף מיץ לימון סחוט

    ‎2 שיני שום כתושות

    ‎3 כפות עלי אורגנו קצוצים

    ‎1 כפית כמון טחון

    ‎1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

    ‎מלח

    ‎פלפל שחור טחון

    ‎לבישול הדג

    ‎1 כף שמן זית

    ‎2 גבעולי כרשה פרוסים לטבעות (החלק הלבן בלבד) או 5 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)

    ‎אופן ההכנה:

    1

    ‎מערבבים יוגורט, מיץ וקליפת לימון, שום ותבלינים. מניחים את נתחי הדג בקערה רחבה ומכסים אותם במרינדה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

    2

    ‎מחממים תנור ל־230 מעלות.

    3

    ‎מחממים שמן זית במחבת שיכולה להכנס לתנור. מטגנים כרשה על אש גבוהה עד שהיא מתרככת ומזהיבה מעט. מכבים את האש ומזיזים את הכרשה הצידה כדי לפנות מקום לדגים.

    4

    ‎מניחים את נתחי הדגים במחבת כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים את המחבת לתנור. צולים 15־20 דקות עד שבשר הדג אטום והוא נפרד בקלות מהעור. מגישים מיד.

    ‎ערכים תזונתיים:

    ‎חלבון כ־52 גרם למנה

    ‎פחמימות כ־11 גרם למנה

    ‎שומנים כ־16 גרם למנה

    קישור למתכון כפי שהתפרסם במגזין ״השולחן״ – סלמון במרינדה של יוגורט במגזין ״השולחן״

    8

    סלמון במרינדה שלך יוגורט
    צילום: דן לב, סטיילינג: דיינה לינדר. מגזין השולחן, פברואר 2020. בשיתוף דנונה PRO

    ‎תיהנו ושיהיה לכן לבריאות חברות יקרות!

    באהבה,
    שלכן,

    ג׳ני קפלן

    מתכונים נוספים

    • קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!

      מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.

      מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני

      זמן: 45 דקות

      רמת קושי: בינוני

    • צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!

      צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]

      מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית

      זמן: 45 דקות

      רמת קושי: קל בינוני

    • פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות

      פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.

      מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם

      זמן: 5 דקות

      רמת קושי: קל

    • סלט שורשים בכל צבעי הקשת

      סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.

      מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור

      זמן: 5 דקות

      רמת קושי: קל