סלמון מלוח ביתי

    סלמון מלוח ביתי

    דג סלמון הכי טעים שאכלתם – מלוח עדין, ממש מעדן, במתכון שעובר במשפחה ושייך לסבא שלי
    שהיה רב חובל וגם אלוף בהכנת הסלמון.
    ההכנה ממש פשוטה ופרוסת לסלמון כזו תהיה חגיגה ליד החביתה, ירקות וכל דבר בצלחת. עשיר
    בחלבון ואומגה 3 שחשובים לבניית שריר, מערכת החיסון, שריפת שומנים ואפילו מצב הרוח שלנו!
    מצרכים:
    נתח פילה סלמון טרי (כ-500 ג’ או כמה שיש או כמה שרוצים להכין, מקטן לגדול) כולל העור
    מלח גס, רצוי אטלנטי
    מעט סוכר
    שמן זית כתית
    אופן ההכנה:
    1. מפזרים על הדג מ 2 הצדדים מלח גס (רצוי אטלנטי) כדי ששכבת המלח תכסה את הדג בצורה
    אחידה בגובה בערך חצי מילימטר
    2. מפזרים מעט סוכר, ומורחים שמן זית.
    3. עוטפים בניילון, משאירים בטמפרטורת החדר למשך 3-4 שעות כדי שתבלינים ייספגו בדג,
    מעבירים את הדג העטוף בניילון לקופסה ומכניסים למקרר למשך יומיים עד שמוכן.
    4. בתום יומיים בתוך הניילון עם מלח, יש להוציא, לנער מהמלח במידה ונשאר והוא מוכן לאכילה
    5. מומלץ להסיר את העור ואפילו לפרוס מראש. לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר והוא מצוין
    לאכילה למשך 5 ימים הבאים עד שבוע.

    שיהיה לכם בתיאבון!

    מתכונים נוספים

    • קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!

      מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.

      מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני

      זמן: 45 דקות

      רמת קושי: בינוני

    • צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!

      צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]

      מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית

      זמן: 45 דקות

      רמת קושי: קל בינוני

    • פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות

      פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.

      מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם

      זמן: 5 דקות

      רמת קושי: קל

    • סלט שורשים בכל צבעי הקשת

      סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.

      מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור

      זמן: 5 דקות

      רמת קושי: קל