פרגית עוף עם פטריות בשום ופלפל שחור
פרגית עוף עם פטריות בשום ופלפל שחור
יף לפתוח מקרר ולמצוא ארוחת צהריים/ערב טעימה שדאגתי לבשל אתמול, לפני שאני פותחת ערב של הדרכות ואימונים! אחד הדברים שקופצים לי לעיניים כשאני בודקת יומני אכילה של מתאמנים, שבטוחים שאוכלים מעולה ובריא ואפילו מצליחים לעמוד ב 1200 קלוריות/ נקודות וכד׳ – זה מחסור חמור בחלבונים לצד נוכחות יתרה של הפחמימות שגורמות לרעב הקיצוני המדווח לצד זה. מה עושים? מתחילים להסתכל קצת מעבר לרק קלוריות או נקודות!
פילה עוף (״פרגית״) בפלפל ושום עם פטריות פורטובלו קלי קלות. אפילו הפתעתי את עצמי עד כמה קל וטעים. קבלו:
מצרכים:
חצי קילו או קילו פרגיות (אפשר גם פילה עוף/ חזה עוף)
פטריות פורטובלו (או שמפיניון)
4 שיני שום מעוך
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
חמאה או שמן זית לשימון המחבת
אופן ההכנה:
משמנים קלות את המחבת, מחממים וסוגרים את הפרגית מכל הצדדים.
מוסיפים פטריות פורטובלו, ממשיכים עם ערבוב קל.
מטבלים בכפית גדושה של פלפל שחור גרוס ו-4 שיני שום מעוכות ב״מועך שום״.
אליפות! בתיאבון חברים יקרים
אני תמיד אוכלת בסדר מסוים, שמתחיל במרק אם יש וירקות.
אכלתי: מנה ראשונה: מרק עצמות עם ירקות
מנה ראשונה שנייה: מלפפון ענק ופסטו ביתי
מנה עיקרית: עוף ממתכון למעלה, בטטה וכף גרגירי חומוס.
ובהמשך לשאלות שעלו בדף הפייסבוק – ומה עם מתאמנים צמחונים?
– הכללים ליצירת ארוחה מאוזנת זה אותם כללים, רק בחירת המזונות תהיה בהתאם למה שאוכלים במסגרת הצמחונות.
ולגבי מרק העצמות – הכנתי אותו מאוד פשוט:
היה לי אסאדו ביין אדום שאכלתי בימים האחרונים ושמרתי את העצמות והשומן שחתכתי ממנו וחלק מהרוטב (ככה זה הרוסים לא זורקים כלום), והכנתי מהם ציר ומרק. פשוט הוספתי לסיר עם קישוא, גזר, בצל, שום, כרוב מוחמץ שאני מכינה ונתתי לזה להיות על אש קטנה כ-5שעות. מעדן. אפשר גם עם כרוב רגיל.
להכנת כרוב מוחמץ:
מגרדים לרצועות כרוב גזר וגמבה. עושים להם מסאז׳ עם כף מלח וכפית סוכר. עלי דפנה וקימל. שמים בכלי ומעליו משהו כבד. נותנים להחמיץ יומיים
מתכונים נוספים
-
קציצות בקר ברוטב אדום רכות ומטריפות, בלי גלוטן, שגם ילדים אוהבים!
מהירות להכנה, וטעימות בטירוף. בד״כ הרכות של הקציצות מושגת ע״י הוספת פירורי לחם, וכאן מחכה לכם הפתעה – הקציצות רכות ללא פירור של גלוטן! הבן שלי, הסועד הקפדן בן 3 אכל וביקש עוד, ממבוגרים שטעמו, קיבלתי מחמאות על הטעם העשיר ומאוזן של הרוטב וחוויה קולינרית מהטובות ביותר.
מרכיב עיקרי: בשר בקר, זוקיני, תפוח אדמה, בצל, ביצה, תבלינים פפריקה מעושנת, תבלין לקציצות, שמן זית, עגבניות מרוסקות MUTTI, שום, מלח אטלנטי, פלפל שחור, סוכר קנים אורגני
זמן: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
-
צ׳יפס קריספי וחמאתי כמו בהולנד – ובריא!
צ׳יפס כמו בהולנד! אמיתי מתפוחי אדמה, קריספי בטירוף ומתנפץ בפה בטעם חמאתי, ״מושחת״, מפנק ומספק תשוקה קולינרית של פודיז הכי מושבעים! ולצד כל המעלות הללו, מאפשר לשמור על סטנדרט בריאות של חובבי החיטוב בינינו. ⠀ ממרומי הנסיון שלי כמאמנת תזונת ספורט מוסמכת בינלאומית שהתוותי אורח חיים בריא לאלפי מתאמנות בתכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי לגוף חטוב […]
מרכיב עיקרי: תפוחי אדמה, שמן זית, חמאה, תבלין שום יבש + פפריקה מתוקה/ מעושנת +אורגנו ובזיליקום יבש + מלח אטלנטי ופלפל שחור או תערובת איטלקית
זמן: 45 דקות
רמת קושי: קל בינוני
-
פרוזן יוגורט ביתי מושלם ב-60 שניות
פרוזן טבעי, מרענן וטעים בטירוף שמכינים בדקה לחגיגה קיצית עם נקטרינות או כל פרי העונה אחר. קבלו מתכון חדש מתוך התכנית הכושר ותזונה הדיגיטלית שלי WOW Your Body! מושלם לפינוק לילי, לאירוח מושקע, ארוחת ביניים מתוקה ומשביעה ללא יסורי מצפון אחרי צהריים.
מרכיב עיקרי: בננות, נקטרינות, שמנת של פעם / יוגורט יווני/ יוגורט פרו / קרם קוקוס מצונן - לבחירתכם
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל
-
סלט שורשים בכל צבעי הקשת
סלט מעניין ושובר שגרה שיעזור לך להתמיד כי כמה קל להכין אותו, ככה הוא טעים ומפנק.
מרכיב עיקרי: קולורבי, סלק, גזר, תפוח, שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור
זמן: 5 דקות
רמת קושי: קל